неделя, 24 май 2009 г.

За Мики Рурк


Той не е със сини очи, не е висок два метра и няма тялото на Мики Рурк във филма „Кeчистът”. Ако е със сини очи и с такова тяло, още по-добре, но пък защо му са?
За да очарова жените? Да ги влюбва? Стига с това влюбване, стига с това очароване...

Да пие и да пуши, да е в центъра на вниманието, да си тръгва след полунощ като пепеляшка, за да „обича” жената, която е свалил, да се събужда с махмурлук, да си придава тежък вид на сутринта докато пие кафе с жената, която е „обичал” мислейки си, че е изкачил Еверест. Да твърди, че „обвързването” е отживелица, да се се бори с всички сили за „Свободата” си и да отрича всички сантименталности. Това ли наричаш истински мъж?


Не е ли онзи, който ще стои до теб и ще те обича, вместо да и си придава вид, че го прави? Същият този, за когото жената няма да е само „потребност и инстинкт”, а извор на вдъхновение и смисъл. Този, който усеща от какво се страхуваш, за какво бленуваш, онзи който с лекота ще прочита всяка твоя мисъл и всеки нов нюанс на душата ти...Необходимо ли е да се влюбва истинският мъж, за да бъде такъв? Трябва ли да аплодираме всеки път, когато подари цвете, изпрати жена до вкъщи и бди над нея? Трябва ли да прави всичко това само, когато е пристрастен към нея? Не е ли жалко, че „клиширахме” мъжкото внимание?

Не е ли жалко, че съвременният мъж мисли повече за себе си отколкото за другите? Не е ли жалко, че този съвременен Егоист никога няма да прозре колко губи от чара си като си придава този непукистки вид? Не е ли жалко, че мъжът е забравил да бъде мъж?

Да му го припомним ли? Истинският мъж е открит, искрен, но не вулгарен. Той е внимателен, грижовен, търпелив и решителен. Той е до теб, когато имаш нужда от него. Истинският мъж може да бъде нежен. И трябва да бъде. А в същото време е сериозен и отговорен. Истинският мъж не мисли за това какво ще кажат другите и не парадира с хубавите си качества. Но се бори с лошите. Той е амбициозен, но умерен и на първо място поставя семейството си. Той е разум и чувства в едно. Мечтател и войн. Рядко е егоист. Обича и прощава. Раздава се...

Защо си мислите, скъпи мъже, че търсим „принцове”? Къде виждате в нас прагматизъм? Къде виждате материализъм? Какво сме имали в предвид под „сигурност”? Пари? Нима не можем и сами да си изкарваме?

Не, не търсим Идеалния Мъж ( дори и да го заслужаваме)...Не държим да има тялото на Мики Рурк. Под „сигурност” имаме в предвид, че този последният няма да изчезне като пепеляшка след полунощ, за даде израз на свобода си. Разчитаме, че ако сме прекарали с него няколко години заедно, няма да си каже някоя сутрин, че му се живее другаде и да замине. Или пък да реши, че има нужда от разнообразие и че сме длъжни да разбираме тези негови „потребности”. Не сме. Да търси разнообразие в друга област. Жената мрази да я предават.

И на последно място, скъпи мъже, сигурността значи, че сте способни на любов. Любов, на която ще давате израз ежедневно и търпеливо, докато „смъртта ни раздели”...Научете се на това и после може да претендирате да имате някоя „Истинска жена”

6 коментара:

hopeless каза...

... ха ха, направи Мики Рурк на пух и прах, а сложи толкова предизвикателна снимка, достойна за постер на 9 седмици и половина :р

... позьори всякакви, пълно е с Мики Рурковци.... за тях винаги ще се намира някоя Ким Бейсинджър. Bed news for you sunshine, те само ще стават повече (Мики Рурковците), защото жените, които споделят написаното от тебе стават все по-малко.. Qui a tué le romantisme ? (ах този мой френски, дано няма много грешки)

Чие творение е Мики Рурк, Холивуд, да бе.... Холивуд само задоволява търсенето....

За съжаление, слънчо, 3/4 от жените, които прочетат това ще те обявят за динозавър и за бързо изчезващ вид... сигурен съм..... ;)

...и още, накрая звучиш малко ядосано :|

ralka каза...

какъв динозавър бе, тва е Милка - най-милото и истинско същество:)))и съм съгласна с нея, и се радвам, че има такива изисквания към мъжете:P

Милена каза...

хахахха:) Ралкаааа....как ми липсваш! и все се разминаваме:( Моите изисквания нямат равни:) ще си остана сама:П целувкам те

hopeless каза...

А аз само написах "3/4 от жените, които прочетат това ще те обявят за динозавър" :|
... пфу, ще почна да съжалявам за този коментар :(

Анонимен каза...

Миле,това ще го разпечатаме като памфлет и ще го разпространим,току-виж мъжете най-накрая разберат за какво иде реч :Р:р:Р:р
Целувам те :*
Тони

Милена каза...

Мило, мило...и навсякъде да го разлепим, пак ще правят каквото си искат, мъжете:))) и ние пак ще се влюбваме в тях:)
Хоуп, аз нямам нищо против да съм динозавърче, но има много жени, които мислят като мен:) Просто не си се запознал с тях:) :П