неделя, 31 август 2008 г.

Музиката и храната



Някога музиката е била неизменна част от живота на хората...С барабаните , направени от кожата на убития дивеч, племенните хора са посрещали и изпращали слънцето ,принасяли са жертви, за да умилостивят Боговете...Знахарите припявали до леглото на болния , опитвайки се да го върнат от Отвъдното..
По-късно трубадурите превръщат музиката в начин да изразиш онова, което чувстваш , така се ражда текстовата музика..В нея се пее преди всичко за любов( колко странно- толкова необяснима в реалността , звучейки, любовта е разгaдана ..)
От Средновековието до днес идеята за музика се е изменила благодарение на нейното жанровото еволюиране , но се е съхранила в същността си..
Музиката е като храната...Някои обичат да се хранят сутрин по-обилно, други само вечерят, а пък аз често нямам време да се храня..Някои обичат да е разнообразна, други се тъпчат с картофи всеки ден и надебеляват от прекомерното приемане на въглехидрати..Едни се хранят възпитано, други си облизват пръстите. Но както и да я приемаме, музиката е потребност ..

Чалгата:
Като дъвка „ Турбо” ..Има сладък вкус в началото...На пръв поглед не е лоша, захарта се топи в устата ти и е приятно. Заглеждаш ce в опаковката и се усмихваш. След малко дъвкане , започва да се втричва в устата ти и накрая я изплюваш..Но след два дена , вадиш пет стотинки и си купуваш нова. Сякаш са сложили дрога в нея , или пък просто обичаш да си мляскаш..Някак неангажиращо е..
Rock
Като зелена салата с морски дарове ...Вкусно и странно. Иска ти се да хапнеш и да излезеш навън , да потичаш , да любиш, да изкачиш някой връх..Обаче понякога марулята не е измита добре ( sound-a се е скапал) , или пък си препил с бира предната вечер и ти се срува невъзможно да излапаш малките рачешки рулца, които се гърчат в чинията ти..
Hard- Rock
Като френско сирене..Вкусно , но стряскащо отначало ( Боже, как вони!) Топи се в устата ти и после остава едно усещане за преситеност..Колебаеш се дали ти се хапва още едно парченце или ще се върнеш на салатата..Каквото и да си говорим , има страхотни френски сирена...
Метал- музиката
Като люта чушка..Чудесно върви с една боб-яхния. Даже е глупаво да ядете чушка без основно ядене. Ако все пак никой не ви е сготвил, може да се обърнете към вашия съквартирант и да го помолите , ако няма да излиза тази вечер и е решил пак да откача , поне да ви почерпи с една мента преди лягане , за да заспите по-бързо...
Реге-музиката:
Като поничка с пудра захар..мммм...Иска ти се да останеш вкъщи, да си пиеш чая , да драскаш писмо до любовта на живота ти ( или до близък човек ) пудрата захар да пада по листчето , да остават мазни следички от пръстчета..Но от пудра захар се дебелее...а и да стоиш дълго вкъщи не е толкова добре..
Рап- музиката
Като свинска пържола с картофи и гарнитура от домати и краставици. Има ритъм , има вкус, няма страх да я опиташ. Може да я приемаш с бира, вкъщи , на излет , в колата , на покрива...Само я изчакай да стане златиста на цвят и я сподели с приятелката си/ приятеля си в един тупкащ картофен танц..
Латино музиката
Като Сладоледите BOSS- екзотична , разтапяща, провокираща, забързана и вълнуваща..Вкусваш жадно и гладно , бързо се уморяваш от сладостта и предлагаш на някой друг..да похапне..

И колко много други вкусни неща има за ядене..Аз не се лишавам от нищо, хапвам всичко. Не признавам диети и здравословни програми. Не се плаша да опитам и пак да опитам...Каквото и да си поръчате от менюто, приемайте го бавно и се наслаждавайте изцяло. В крайна сметка, не може да знаете дали френското сирене е гадно, ако никога не сте го опитвали, нали?

Няма коментари: